100 dagen FOCUS

Wat bedoel ik daar nu weer mee, zul je misschien denken?

100 dagen focusIk ga het uitleggen. Gisteren ben ik naar een seminar geweest van Hugo Bakker "100 dagen FOCUS seminar".

Hij wees de aanwezigen erop dat er vanaf 23 september nog maar 100 dagen zijn tot het einde van het jaar. 100 dagen, dat lijkt veel, maar het is zo voorbij. Was het misschien niet zo dat je aan het begin van het jaar allerlei doelen had gesteld die je dit jaar had willen doen?

Als ik naar mijzelf kijk, was/is dat zeker het geval. "Heb je die doelen al bereikt?", "Heb je die doelen nog wel in het vizier?". Een paar pijnlijke vragen.
Ik had inderdaad doelen gesteld, een aantal heb ik nog niet bereikt en een aantal heb ik helemaal niet meer in het vizier.

Hoe zit het met jouw doelen voor dit jaar?

Iedereen weet ondertussen, en ik ook, dat hoogbegaafden meesters zijn in het opstarten van allerlei leuke en nieuwe dingen. Ik ben namelijk ervaringsdeskundige. Alleen lukt het vaak niet om het ook daadwerkelijk afmaken. Er is altijd weer wat anders wat net iets leuker is of interessanter. Hup daar gaat de focus weer, maar niet meer op het eerst gestelde doel, maar op een nieuw doel. Zo belanden wij en ik ook, in een hoop opgestarte dingen en niets afgemaakt.

Ik heb gisteren goed nagedacht wat mijn doelen waren voor dit jaar, en realiseerde mij dat dit er eigenlijk wel heel erg veel waren. Ik kon gisteren voor de zaal gaan staan om een commitment af te geven wat ik eind dit jaar af zou hebben. Dat heb ik niet gedaan. Waarom niet? Omdat het voor mij (althans de meesten) mensen zijn die ik nooit of nauwelijks zal zien. Dat voelt voor mij niet als een commitment.

Ik dacht ik kan dat beter vertellen aan mijn lezers en klanten. Die kom ik 2 wekelijks onder (virtuele) ogen en dat voelt voor mij wel als een commitment.

Commitment & 100 dagen focus

Mijn commitment, met vanaf dinsdag nog 100 dagen te gaan, is dat ik eind van dit jaar mijn 2e E-book klaar heb en dat ik de inhoudsopgave heb opgesteld (en misschien wel meer) van mijn boek wat ik volgend jaar wil gaan publiceren. Daarnaast staat er een nieuwe website waar meer content voor jullie in zal gaan komen. Zeg maar hoogbegaafdencoach.nl 2.0.

Dat lijkt niet veel, maar gezien mijn drukke werkzaamheden wordt dit een hele opgave, maar, ik ga er voor.

Dat is mijn commitment. Ik ben heel benieuwd wat jouw commitment zal zijn. Je hebt nog 101 dagen om jouw doel wat je voor dit jaar had gesteld te gaan halen. FOCUS aanbrengen om dat ene ding nu eindelijk eens af te ronden.

Welke verandering had je willen doorvoeren. Het maakt mij niet uit wat je wilt bereiken, maar ik bied je het platform om nu publiekelijk commitment af te geven voor jouw doel.
Ik kan je daarbij helpen als je dat wilt. Ik zal je elke 2 weken in mijn blog de vraag stellen hoe ver je bent en ook mijn voortgang melden. Maak vandaag nog een stappenplan wat je dagelijks gaat doen om je doel te halen zodat je die activiteit elke dag kunt afvinken op de kalender. Wil je een andere afspraak met mij maken, om jou de spreekwoordelijke schop onder de kont te geven, neem dan contact met mij op.

Dus! Ga JIJ de uitdaging aan?

Laat hieronder weten wat jouw commitment is voor de resterende 100 dagen (vanaf dinsdag 23 september) van het jaar 2014.
Laat zien dat je als hoogbegaafde wel degelijk focus kunt aanbrengen in iets wat je graag wilt doen.
Wat is jouw resultaat in 100 dagen?