Angst voor hoogbegaafden! Wat is dat toch? Waarom zijn mensen bang voor hoogbegaafden? en waarom zijn hoogbegaafden zelf bang om "uit de kast te komen". Maar daar had ik al een blog over geschreven.

Ik hoor heel erg vaak en heb het zelf ook ervaren, dat indien je aangeeft dat je hoogbegaafd bent, mensen je anders gaan benaderen. Opeens wordt van jou verwacht dat je alles kunt. Superman of supervrouw! Maar ook als je zelf ontdekt dat je hoogbegaafd bent ga je opeens allerlei drempels verhogen. Alsof die nog niet hoog genoeg lagen!

Je bent toch zo slim! is vaak wat je hoort, dan kun je dit ook wel.

Hoe kunnen hoogbegaafden informatie geven over het feit dat zij dan (misschien) hoogbegaafd zijn, maar dat je daardoor niet opeens alles kunt.

Waarom denken managers vaak dat je hun stoel wilt hebben? Welke angst hebben zij eigenlijk? Dat je meer weet en dat daardoor hun eigen positie in gevaar komt?

Ik denk en dat weet ik uit eigen ervaring, dat veel hoogbegaafden niet zitten te wachten op een managementpositie.

Nee, ik denk dat het komt door het onbekende. Hoogbegaafdheid is niet of te weinig bekend en dat geeft angst, rare reacties etc.

Ik heb het idee opgepakt om een boekje te maken over, van en door hoogbegaafden, waarin een soort van handleiding staat hoe je als niet hoogbegaafde moet omgaan met een hoogbegaafde en anders om. Een boekje wat ook gebruikt kan worden om een gesprek te starten over jouw hoogbegaafdheid als het ter sprake komt, of juist een gesprek te beginnen.

Wil je mee doen? Ik zou graag jouw ervaringen lezen (onderaan de pagina in de comment-box), jouw tips vernemen en zo de inhoud van het boekje kunnen vullen en vormgeven.

Dan heb ik nog een verzoek.

Je hebt mijn e-book pas of al langere tijd geleden gedownload.
Ik zou het zeer op prijs stellen als je middels deze link een reactie voor mij en anderen, die het e-book nog niet hebben gedownload, wilt achterlaten. Wat vond je van het e-book? Heeft het je geholpen of juist niet? Was het voldoende informatief? Alvast bedankt.

O, ja deze keer geen poll, ik vraag al genoeg van jullie. De uitslag van de vorige poll kun je hier vinden (onderaan de pagina).