Doelen voor 2016Doelen stellen voor 2016

Dit is mijn laatste blog van dit jaar. Ik ga mijn bedrijf onder de loep nemen en mij bezinnen hoe ik verder wil met hoogbegaafdencoach. Wat zijn mijn doelen voor 2016? Mijn doelen stellen voor 2016, dat is wat ik de rest van de maand ga doen.

Kan ik dan niet meer bloggen dit jaar?  Oh, vast wel, maar ik vind dat ik even de rust nodig heb. Even geen gestress. Mijn gedachten volledig focussen op 2016.

Doel en focus

Wat wil ik volgend jaar bereiken, wat wil ik allemaal gaan doen?

Om tot die keuze te komen heb ik hulp ingeroepen. Ja, je leest het goed, ik heb om hulp gevraagd. Ik kan het niet, het lukt mij namelijk niet zo goed om focus te houden op het doelen stellen. Voor ik het weet ben ik alweer bezig met allerlei andere zaken. Ik heb iemand nodig die mij de bekende schop onder de kont geeft.

De eerste sessie heb ik achter de rug en dat heeft inzicht gegeven. De verleiding is groot om nu te denken oh, dat kan ik zelf wel verder afmaken. Zo werkt het voor mij niet. Ik heb het nodig om hiermee door te gaan zodat het echt helemaal helder is en ik daar mijn plannen op kan afstemmen. En niet te vergeten het is fijn om even met iemand te sparren om zo een andere blik te krijgen op dit stuk.

Van privé naar werk

Een ding is nu al duidelijk geworden voor mij. Ik ga mij nog steeds richten op hoogbegaafde volwassenen, maar dat met een aangepaste focus, namelijk de hoogbegaafde werknemer.
Uit eigen ervaring weet ik dat daar heel veel te doen is. Hoogbegaafd op het werk is nog steeds een behoorlijk taboe. Dat wil ik graag doorbreken. Ik ga mij dus nog bezinnen hoe ik dat ga doen. Maar daar lees je volgende jaar vast meer over.

Wil jij ook hulp?

Ervaar jij het ook als lastig om doelen te stellen? Wil jij ook een aantal handvatten? Ben jij het ook zat om alles alleen te doen?
Ik heb ervaring met iemand die jou hier heel goed bij kan helpen. Dat is Michaëla Wierdsma van verandergedrag.nu. Zij heeft een fantastisch e-book geschreven, "Pluk de vruchten van doelen stellen", wat jou zeker kan helpen om de eerste stappen te zetten. Wil je nog meer kun je natuurlijk ook een workshop bij haar volgen. Dat is nog beter dan het alleen met een e-book te doen.

Ik heb het voor elkaar gekregen dat jij als lezer van mijn blog € 10,00 korting krijgt op het e-book van € 27,00. Even voor de duidelijkheid, ik verdien er niets aan, ik wil je deze kans alleen niet ontnemen. Wil je hiervan gebruik maken ga dan naar deze pagina, bestel het e-book en gebruik dan de kortingscode 'HOOGBEGAAFD'.

Ik heb er heel veel aan gehad en heb er nog steeds veel aan.

Laatste vraag voor dit jaar

Heb jij al bedacht wat je volgend jaar gaat doen? Hoe ga jij je hoogbegaafdheid inzetten om iets moois te realiseren?  Hoe gebruik jij jouw hoogbegaafdheid bijvoorbeeld op je werk of in je eigen onderneming of misschien wel tijdens vrijwilligerswerk?

Maak gebruik van je capaciteit. Zullen we afspreken dat jij 2016 gaat gebruiken om jouw capaciteiten volledig te gaan benutten?

Laat je mij onderstaand weten wat jouw doelen zijn voor 2016?

Nog een hele fijne zondag en ik zeg alvast vanaf deze plek, tot volgend jaar!