een hoogbegaafde week

Zo mag ik de afgelopen week wel noemen.

Vorige week zaterdag de 2e HBC bijeenkomst in Baarn, dinsdag een conferentie over hoogbegaafdheid en als klap op de vuurpijl ga ik een lezing houden over hoogbegaafdheid.

HBC bijeenkomst

Laat ik daar maar mee beginnen. De 2e HBC bijeenkomst in Baarn. 11 deelnemers van 21 tot 65 jaar. Ik heb genoten maar ook veel geleerd. In tegenstelling tot de eerste HBC bijeenkomst waren er 2 keer zoveel deelnemers. Een mooie ervaring, maar ik weet ook dat ik dit niet meer wil. Ik ga de bijeenkomsten maximeren tot 8 deelnemers. Waarom? Ik vind dat er te weinig tijd is om individuele vraagstukken in de groep te kunnen bespreken. Ik ben coach en dat wil ik ook in deze groep kunnen blijven doen. Ik wil juist afwijken van de bijeenkomsten als IHBV en MENSA. Juist kleinschaligheid en aandacht voor het individu.

Al met al toch een geslaagde bijeenkomst en mooie ervaringen uitgewisseld.

Conferentie 'Een leven lang hoogbegaafdheid in ontwikkeling'

Dinsdag 8 september was ik in Amsterdam voor deze conferentie. Grappig om mee te maken dat ik een aantal keren werd herkend. Het waren mijn blogvolgers en dat terwijl ik de mensen niet kende.

Het was een goede en zeer informatieve dag. Ik heb in het ochtenddeel genoten van James T Webb. De schrijver van een aantal boeken. 'Misdiagnose van Hoogbegaafden' is misschien wel één van zijn bekendste boeken. Wat een inspirerende man. Hij hield een zeer mooie lezing gebaseerd op zijn nieuwe boek 'searching for meaning'. Met vele tips over hoogbegaafdheid. Ik zal hier in de komende blogs nog wel op terugkomen als ik de sheets van hem heb uitgewerkt.

De kern was feitelijk zoeken naar hoe jij zo authentiek mogelijk door het leven kan gaan en gebruik maakt van je talenten als hoogbegaafde. Je bent anders, maak daar gebruik van!

Ook was er het verhaal van Peter Riezebos. Hij vertelde in het kort hoe zijn leven is verlopen. 'Van Mavo tot Harvard'. Ook zeer inspirerend en herkenbaar hoe als je niet herkent wordt als hoogbegaafde het leven kan lopen. Dit boek is zeker een aanrader.

In de middag waren er verschillende workshops, waarbij ik mijn kennis over Dabrowski een beetje kon ophalen en nog meer interessante informatie heb opgedaan.

Al met al een hele geslaagde conferentie.

Lezing

En dan ben ik gevraagd om een lezing te houden over hoogbegaafdheid. Heel gaaf! Maar ook begin ik nu al zenuwachtig te worden. Gezien mijn KernTalenten is op een podium staan niet het meest verstandigste wat ik kan doen. Dat is een klein KernTalent van mij. Maar aan de andere kant wordt een wel een beroep gedaan op mijn specialisme en dat is wel een sterk KernTalent. Dus ik heb gewoon "JA" gezegd. Wat ik ga vertellen dat weet ik nog niet. Zoals een goed hoogbegaafde doet is het wachten tot de deadline in zicht is en dan het werk verzetten wat nodig is :-).

Ik ga in ieder geval vertellen over mijn eigen ervaringen, dat is denk ik al stof genoeg. Daarnaast zal het thema zijn 'Wat is hoogbegaafd'. Ik heb er zin in!
Het gaat plaats vinden in Venlo op 17 oktober. Dit is in samenwerking met de "HB Tuin" van Silvia Smets. Dat houdt tevens in dat de HBC bijeenkomst in de regio Eindhoven op die dag niet door gaat. Er waren helaas nog geen aanmeldingen en daardoor zou deze bijeenkomst niet door gaan.

19 september

Er komt er helaas geen HBC bijeenkomst in het oosten. Ik heb pas 3 aanmeldingen ontvangen. Dat is te weinig. Over een paar maanden zal ik een nieuwe HBC bijeenkomst plannen in deze regio om te kijken of het dan wel door kan gaan.

Deze keer een blog zonder echte tips (behalve de boeken dan), maar een inkijk in mijn hoogbegaafde week.

Wat heb jij afgelopen weken meegemaakt en wil je met mij delen?

Als je denkt dat deze blog interessant is voor anderen in jouw netwerk, deel het gerust door gebruik te maken van onderstaande buttons.
Je kunt natuurlijk ook een afspraak met mij maken als je over dit onderwerp van gedachten wilt wisselen.