Hoeveel tijd heb jij voor jezelf nodig?

Op het moment dat ik dit schrijf is mijn "rust" week net begonnen. Een week helemaal alleen, ergens in de "middle of nowhere (het gehucht Noordstraat)" in Zeeland. Tijd voor bezinning.

Met gemengde gevoelens mijn gezin achterlatend, want ik moest en zou een weekje alleen weg. Bijkomen, hoofd leegmaken, plannen uitwerken en nog meer..hoeveel tijd heb jij nodig voor jezelf
Daar zit ik dan in "mijn" vakantieboerderijtje. Prachtig uitzicht over de landerijen, de vrachtschepen die door de westerschelde gaan richting Antwerpen of Noordzee. Mijn  gedachten gaan alle kanten op behalve op focus stand.

Misschien is dat ook wel de eerste dag, afbouwen van de hectiek en bijkomen. Ik heb wel een planning gemaakt van wat ik wil doen deze "rust" week. Ik schrok. Wat een lijst! Dit zou toch een rust week zijn?

Waarom komt er dan weer 'n lijst? Waarom staat dat hoofd nooit eens stil em te genieten van de stilte en de omgeving?
Is dat het lot van een hoogbegaafde?

Het rare is dat ik wel geniet van de rust en de omgeving. Maar ik voel ook de drang om mijn voorgenomen lijst te gaan afmaken. Uitwerken van mijn businessplannen, mijn nieuwe huisstijl implementeren en nog veel meer....

Hoe meer ik er over nadenk en ook terug denk en aan de hand van de probleemstellingen die ik in mijn praktijk hoor, hebben veel hoogbegaafden hier "last" van. Het hoofd kan gewoon niet stil staan. De ideeen en gedachten blijven voort razen.

Ik merk wel dat het wel rustiger is omdat ik uit de normale omgeving ben van het gezin en werk. Die impulsen ontbreken nu. Het is dus een combinatie van prikkels die zorgen dat je last hebt van onrust. Althans bij mij.

Ik heb wel besloten dat ik veel ga wandelen, uitwaaien, omdat mij dat helpt. De vlagen van gedachten die dan opkomen en niet belangrijk zijn kunnen dan ook"letterlijk" weer wegwaaien. Daar hoef ik dus niets mee te doen.

Hoeveel tijd heb ik eigenlijk nodig voor mijzelf? Hoeveel tijd heb JIJ nodig voor jezelf?

Zelf heb ik relatief veel tijd nodig voor mijzelf. Dingen uitwerken, even alleen zijn, geen prikkels van buitenaf en een ontspannen muziek op de achtergrond.

Zelf gebruik ik vaak "3 HOURS of Relaxing Music" van "The Honest Guys".  Deze ontspanningsmuziek kun je gebruiken bij heerlijk rustig liggen, studeren en bedenk het zelf maar. Dat is ook de muziek die je hieronder kunt beluisteren.

Het gaat bij "tijd voor mijzelf" niets eens zo zeer om de echte "me-time" maar veel meer om het afsluiten van de prikkels van buiten af. Gewoon even zelf dingen doen.

Wat mij gisterenavond heel erg heeft geholpen om te ontspannen, was lekker zitten bij het haardvuur (in de boerderij hebben ze een houtkachel) en een goed glas wishky. Ik denk dat ik dat de hele week maar ga doen, daarna heb ik namelijk ontzettend goed en lang geslapen..

Hoeveel tijd heb JIJ voor jezelf nodig? Wat doe je in die tijd? Welke tips heb JIJ om je te kunnen ontspannen?

Laat je reactie hieronder achter.