KernTalenten vertellen jou wie je bent!

KernTalenten analyseIn deze blog wil ik je vertellen wat KernTalenten zijn, wat ze over jou zeggen en hoe belangrijk ze voor je kunnen zijn.

Wat zijn KernTalenten?

Als men spreekt over talenten dan wordt klassiek bedoeld "de aanleg en begaafdheid om je een bepaalde vaardigheid of competentie eigen te maken en daar in te kunnen excelleren".
KernTalenten gaan daarentegen over de daar nog onderliggende Aard, plus Potentieel en de Intrinsieke Motivatie die je nodig hebt om die klassieke talenten te ontwikkelen.

Danielle Krekels, de ontdekker van de KernTalenten, heeft ontdekt dat er 23 unieke KernTalenten zijn. Elk KernTalent heeft 3 mogelijke "scores": klein, half of sterk. Het geheel aan KernTalenten weerspiegelt de "blauwdruk" van jouw persoonlijkheid. Het maximale oprekbare kader waarbinnen jij jezelf zowel kan als wilt ontwikkelen. Door de combinatie van de 23 KernTalenten en de drie "scores" zijn er 94 miljard combinaties mogelijk.

De rest van de uitgebreide uitleg komt binnenkort beschikbaar op mijn andere website www.ontdekjekerntalenten.nl, of je kunt een kijkje nemen op www.CoreTalents.be.

Wat kun je met KernTalenten?

Als jij weet wat jouw kleine, halve en sterke KernTalenten zijn, dan kun je die ook gaan inzetten of juist vermijden. Los daarvan krijg je begrip waarom sommige dingen je bijvoorbeeld makkelijk afgaan en andere dingen juist niet. Als hoogbegaafde moet je toch alles kunnen? Met KernTalenten kunnen wij die mythe meteen ontkrachten.

Met jouw beeld van je KernTalenten kun je zorgen dat je energiehuishouding weer op peil komt. Je kunt keuzes maken met betrekking tot de baan die je op het oog hebt, of je huidige baan, wel bij je past. Waarom stel je dingen zolang uit? Waarom lukt het je toch maar niet om dat ene ding te doen?

Het is niet voor niets dat in België de KernTalentenmethode veelvuldig wordt gebruikt bij werving en selectie. De kans op een baan die bij jou past en dat een werkgever een werknemer krijgt die gelukkig (en dus productiever) is, is natuurlijk veel groter als je dat op basis van vastgestelde KernTalenten doet.

Doe jij de dingen die je leuk vindt of omdat je ze goed kunt?

Het ideale antwoord is dat je ze leuk vindt, ze goed kunt en ze geen energie kosten maar energie opleveren, dan spreken wij waarschijnlijk van het inzetten van je sterke KernTalenten.
De ideale situatie is dat je in je werk tenminste 70% van je sterke KernTalenten kunt inzetten. Is dit minder of veel minder dan leidt dit zeker tot energielekken en mogelijkerwijs tot burn-out en/of bore-out.

Een ander probleem voor hoogbegaafden is dat zij vaak heel snel taken kunnen oppakken en ze ook nog goed dan wel beter dan collega's kunnen uitvoeren. Vaak is de valkuil dan dat deze taken door deze persoon uitgevoerd worden, zonder te kijken of deze taken wel "passen" bij deze persoon.

Vaak wordt er ook gesproken over competenties, maar dat is niet hetzelfde als KernTalenten. Competenties kun je jezelf aanleren, KernTalenten zijn grotendeels aangeboren.
Bovenstaande probleem kom ik veel in mijn praktijk tegen. Hoogbegaafden die heel veel dingen goed kunnen, maar helemaal niet gelukkig zijn met de dingen die ze MOETEN doen. Het is niet hun passie en vrij vertaald door mij, ze kunnen niet hun sterke KernTalenten inzetten.

Burn-out en/of Bore-out

Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom iemand in een burn-out en/of bore-out terecht komt. Zelf heb ik in 2005 een fikse burn-out gehad en nu pas begrijp ik eigenlijk wat daar de reden van was.
Kort samengevat:

  • Burn-out betekent dat je teveel tijd en energie MOET besteden aan het inzetten en ontwikkelen van je kleine KernTalenten;
  • Bore-out betekent dat je te weinig tijd en energie MAG besteden aan het inzetten en ontwikkelen van je sterke KernTalenten.

Belangrijk is om te weten dat het hebben van kleine KernTalenten niet wil zeggen dat je iets niet (goed) kunt. Het vergt in dat geval alleen meer energie en oefening dan voor iemand met sterke KernTalenten.
Het hebben van kleine KernTalenten betekent dus niet dat je iets niet kunt of kan leren, maar wel dat je het veel minder leuk zult vinden en dat het je niet natuurlijk af zal gaan. Het kost simpelweg veel energie en leidt dus tot energielekken.

Hoe weet ik wat mijn KernTalenten zijn?

Om inzicht te krijgen in jouw KernTalenten kun je een KernTalentenAnalyse laten maken. Dit kan en mag alleen bij door "CoreTalents" erkende KernTalentenanalisten. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik sinds kort één van de beperkt aantal KernTalentenanalisten ben in Nederland, één van een select gezelschap in Europa.

Deze KernTalentenAnalyse is meer dan de moeite waard. De analyse kun je je hele leven blijven gebruiken. De uitslag zal nooit meer veranderen, omdat het gebaseerd is op de periode van jou als kind in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Bedenk hoeveel verkeerde keuzes je kunt voorkomen in de toekomst en hoeveel geld het je zou kunnen besparen.
Hoeveel mensen hebben niet een verkeerde studie gedaan, de verkeerde baan gekozen en niet te vergeten hoeveel mensen belanden er niet in een burn-out?

Wil je een analyse aanvragen? Schrijf je dan in via deze link

Ik zou graag van jou willen weten wat jij zou gaan doen als je wel wist waar je aanleg voor hebt en welke "mislukte" keuzes jij hebt gemaakt!
Je kunt je reactie onderstaand kwijt.