LoslatenLoslaten, dat is een mooi vervolg op mijn vorige blog over herkennen, erkennen en accepteren. Zeg maar deel 2 uit de serie "praktijkvoorbeelden".

Veranderen

Ik heb het in mijn vorige blog gehad over vasthouden aan het oude omdat het onbekende vaak eng, spannend etc. is. Mensen zijn van nature niet zo happig op veranderingen. De evolutie leert dat het heel lang duurt voordat wij als mens aanpassingen doen. Kijk maar hoeveel moeite mensen (uiteraard niet allemaal) hebben met een verandering. Hoe lastig is het om bijvoorbeeld een oude jas weg te doen? Hoeveel "rommel" heb jij op zolder staan?

Om een verandering te kunnen doorvoeren, is het vaak ook nodig om op te ruimen. Opruimen hoeft niet altijd te betekenen weggooien. Ik heb het hier namelijk over "geestelijk" opruimen. Veranderen begint met opruimen, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe. Opruimen is lastig, vaak betekent dat, dat je een confrontatie moet aangaan met het verleden. Dingen echt aanpakken en afsluiten.

De meeste veranderingen kunnen niet doorgaan omdat het verleden een rol speelt en je dat dus niet hebt afgesloten. Confrontatie aangaan is vaak lastig en dus schuiven wij het voor ons uit. Dan is het dus niet opgeruimd.

Apothekerskast

Wat ik vaak meemaak en ook zelf doe, is niet opruimen. Visualiseer maar eens de inrichting van een apotheek. Een grote kast met allemaal laden. Elke lade is gelabeld en de apotheker weet exact wat waar zit.

Vergelijk dit eens met je hoofd. De apothekerskast is de ultieme oplossing om alles op te ruimen zonder dat je bang hoeft te zijn waar je alles kunt vinden als het nodig hebt. Wat veel mensen hebben is dezelfde apotheek maar dan alle inhoud van de kast op de grond. Elke keer als je wat moet hebben, kom je weer van alles tegen en dat wat je moet hebben vind je niet direct. Je bent feitelijk elke keer aan het opruimen maar niet in de kast maar op de grond. Een verspilling van energie.

Hoe lastig het ook vaak is, het is beter de dingen één voor één op te pakken, te bekijken, heb ik het nog nodig, moet ik er nog iets mee doen, of kan het gewoon weg. In ons hoofd opruimen is hetzelfde. Onze hersenen zijn in staat om allemaal laden te maken en daar dingen in op te bergen en het op te roepen als het nodig is.

Loslaten

Voor mij geldt nu hetzelfde. Ik moet ook opruimen, ik moet de dingen gaan loslaten om de verandering door te voeren. Ik heb al eerder verteld dat ik als "Zelfstandig Professional" door het leven wil gaan. Officieel gaat dat per 1 juni a.s. gebeuren. Dan wordt mijn dienstverband beëindigd. Ik merk nu dat ik een lastige periode meemaak. Ook al heb ik er zelf voor gekozen. Het "definitieve" moment komt eraan en de twijfel slaat toe. Wil ik die verandering wel? Ja, dat wil ik, maar zoals eerder gezegd, wij en ik dus ook, zijn niet echt heel goed in staat om snel te veranderen.

Ik merk dat ik al een paar maanden een heleboel dingen voor mij uit aan het schuiven ben. Nu wordt het tijd om te gaan opruimen. Dingen een plek te geven en te gaan vertrouwen op mijn eigen kracht. Opeens is er geen zekerheid meer dat aan het eind van de maand een salarisstrook op de deurmat valt, dat ik dus zelf voor inkomen moet zorgen en mijn gezin moet onderhouden.
Alhoewel mijn KernTalenten aangeven dat ik eigenlijk geen zekerheid nodig heb, dat klopt ook, is dit toch iets anders.

Ik zal het loondienst verleden moeten loslaten, anders kan ik mijzelf niet volledig inzetten als "Zelfstandig Professional" en dan wordt de angst alleen maar werkelijkheid. Loslaten is niet achter je laten. Loslaten is de confrontatie aangaan, zoals ik de confrontatie moet aangaan met de onzekerheid die ik tegemoet ga, opruimen, dus in een lade stoppen en labelen. Ik kan altijd nog terug naar de herinnering etc. als dat nodig is. Het is namelijk gewoon nog aanwezig in mijn "apothekerskast". Het moet een plek krijgen en dat geeft dan weer vertrouwen om verder te gaan. Niet loslaten is eigenlijk van beide alles willen hebben, maar dat gaat niet.

Probeer jij maar eens een spagaat te maken en dan vooruit te gaan.

Hoe laat jij de dingen los om een verandering door te voeren? Ik lees het graag in jouw reactie op dit artikel.

Als je denkt dat deze blog interessant is voor anderen in jouw netwerk, deel het gerust door gebruik te maken van onderstaande buttons.

PS: It giet oan. Zaterdag 30 mei is de eerste HBC bijeenkomst. Je kunt je nog steeds aanmelden, de teller staat op 6 en dus nog 4 plekjes. Wil jij er bij zijn? Mail mij even. Locatie: Oldeberkoop, Friesland, tijd van 10.00 – 14.00 uur.