Herken jij je in de onderstaande problemen en/of ongemakken?

 • Vermoeidheid
 • Overprikkeling
 • Stress
 • Hyperactiviteit
 • Slapeloosheid
 • Concentratiegebrek
 • Somberheid
 • Nervositeit
 • Chronische klachten (hoofdpijn, darmproblemen, depressie, gewrichtspijnen etc.)

Onderstaand  mijn eigen ervaring.

Ongeloof over de werking van magneetsieraden

De mensen die mij kennen, weten dat ik nuchter ben, niet heel erg geloof in alles wat je niet kunt bewijzen etc. Ook al is dat laatste wel aan het verminderen.

Een aantal maanden geleden zat ik tijdens een training naast iemand die distributeur is van magneetsieraden. Ik vroeg haar naar haar armband omdat ik die mooi vond. Zo beginnen de gesprekken natuurlijk.

Zij vertelde mij over de werking van magneten op het lichaam. Ik dacht direct “ja, hoor natuurlijk” en het was overduidelijk dat mijn sceptische houding naar voren kwam. Ik geloofde er dus niet in!

Na een poosje deed zij de magneetarmband bij mij om. Binnen 5 minuten kreeg ik een gigantische hoofdpijn. Zij begon een beetje te gniffelen. Ik kan je vertellen dat ik dat niet echt kon waarderen. Zij zei, “Zo, dat werkt snel bij jou!”. Ik zei “hoe bedoel je?”. Waarop zij mij vertelde dat door het dragen van een magneetsieraad, je lichaam direct afvalstoffen begint af te voeren en dat kan resulteren in hoofdpijn.

Gelukkig ging de hoofdpijn vrij snel na het afdoen van de armband weer weg. Daar heb ik op dat moment zelf verder geen aandacht meer aan besteed. Een maand later sprak ik haar weer en kwamen wij weer aan de praat over de werking van magneten.

Ik had ondertussen veel gelezen over magneten en hun werking en info ingewonnen bij een collega coach, die gespecialiseerd is in hooggevoeligheid en tevens Energetix consulent. Zij liet mij opmerkelijke verhalen en ervaringen van klanten lezen, over de invloed van deze magneten en de positieve effecten die deze sieraden hebben op de uitingen van hooggevoeligheid, bij zowel volwassenen als kinderen.

Zoals je misschien wel weet gaan hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid hand in hand…..dus dat in combinatie met mijn persoonlijke ervaring van de armband tijdens de training, heeft mij doen besluiten om zelf een armband aan te schaffen. En nu durf ik dus volmondig te zeggen:

Ja, ik ben overtuigd dat een magneetsieraad werkt.

Ik draag de armband nu enkele maanden en ik zal je vertellen wat dit voor mij, als niet gelovige in dit soort dingen, heeft gedaan.

 • Zodra de armband op de mat viel, heb ik die direct omgedaan. Na een tijdje kreeg ik weer hoofdpijn en dat was niet fijn. Deze hoofdpijn heeft zich 2 dagen gemanifesteerd en daarna was ik er gelukkig van af. Dat waren de bijwerkingen, meer heb ik er niet gehad.
 • Na ongeveer 2 weken kon ik merken dat ik rustiger was geworden in mijn hoofd. Ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, maar er is gewoon rust gekomen. Niet dat de grijze massa nu opeens stil is komen te staan, zeker niet, maar ik ervaar het als rust. Ik had het idee dat ik beter in mijn vel zat.
 • Ongelooflijk maar waar; ook anderen gaven mij terug dat ik rustiger oogde en overkwam, en zij wisten niet van mijn magneetarmband. Dat had ik natuurlijk tegen niemand verteld, stel je voor zeg :-).
 • Soms vergeet ik de armband ‘s ochtends om te doen. De ene keer merk ik dat niet en zie ik ergens in de loop van de dag dat ik geen armband om heb. Maar er zijn ook momenten dat ik mij onrustig voel en niet echt lekker in mijn vel zit. Plots realiseer ik mij dan dat ik de armband ben vergeten om te doen. Als ik die dan om doe, voel ik mij vrij snel daarna rustig worden.

Placebo?

Misschien denk je dat wel, en ja, dat heb ik ook gedacht, het zal het placebo effect wel zijn! Maar goed, als dat zo is, dan werkt het wel. Ondertussen weet ik wel beter.

Hoe werkt het dan?

In kort komt het hierop neer: als je een magneetsieraad draagt krijgen de rode bloedlichaampjes meer energie. Dat komt doordat het bloed de energie van de magneet opneemt.Magneetsieraad en werking

Hierdoor ontstaat een verbeterde doorbloeding. De rode bloedcellen zijn door hun nieuwe energie veel beter in staat om zuurstof op te nemen waardoor zij ook afvalstoffen makkelijk kunnen scheiden.

De verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat het lichaam effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam kan transporteren. Het holistisch  vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd en het lichaam komt weer in balans.

Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de cellen gaan verjongen, en in geval van chronische pijn (w.o. bijvoorbeeld migraine) wordt er vrijwel altijd pijnverlichting ervaren. Maar er is nog een hele goede reden om magneetsieraden te dragen!

Er zijn inmiddels namelijk vele resultaten bekend die uitwijzen dat magneten ook een positief effect hebben op stress en heel grondend werken, waardoor je, zeker als hoogbegaafd en (hoog)gevoelig persoon, beter in je eigen energie blijft en minder snel uit evenwicht raakt.

Vaak hebben hoogbegaafden moeite om goed te aarden, omdat zij extreem veel tijd doorbrengen in hun hoofd, en niet in hun lijf. De magneetsieraden helpen je met aarding.

Ook dat geloofde ik natuurlijk niet maar door een simpele balansoefening met en zonder magneetsieraad heb ik aan den lijve ondervonden wat het verbluffende resultaat is. Mocht je een keer in mijn praktijk komen zal ik deze oefening met je doen om het zelf mee te maken.

Goed, en nu?

Mooi verhaal Jan, maar nu? 

Omdat ik aan den lijve heb ondervonden wat een magneet voor je kan doen,  ontkom ik er niet aan om jou van deze magneetsieraden op de hoogte te brengen. Het werkt voor mij, dat is mij nu wel duidelijk, dus waarom zou het niet voor jou werken?!

Kijk hier even wat het voor jou kan doen.

Ik ben benieuwd wat jij van mijn verhaal en ervaringen vindt? Ik lees graag jouw reactie en/of ervaringen.

Deel deze blog gerust via de onderstaande links, als je vindt dat dit ook voor iemand in jouw netwerk geschikt is.