terugblikken op 2014Het einde van 2014 komt er aan en ik heb vandaag besloten dat dit mijn laatste blog is van dit jaar. Ik neem even een kleine vakantie.

Ik heb de afgelopen weken gemerkt dat door allerlei leuke en minder leuke dingen in mijn omgeving mijn energiepotje bijna leeg is.
En als dat potje leeg raakt ben ik niet de juiste dingen aan het doen. Dus een pas op de plaats en volgend jaar weer met een frisse start aan de slag.

Eigenlijk is dit geen echt blog, maar terug kijkend op 2014. Even stilstaan bij die dingen die ik heb gedaan en die gevierd moeten worden.
Vieren doen "wij" hoogbegaafden niet echt. We staan niet stil bij onze successen. Overigens geldt dit natuurlijk ook voor niet hoogbegaafden.
Het is allemaal maar heel normaal wat wij doen, vinden wij.

Ik heb de gewoonte ontwikkeld om regelmatig op te schrijven wat ik heb gedaan. Ik kan je zeggen dat is een beste lijst geweest dit jaar. Als ik dat niet had bijgehouden had ik echt niet meer geweten wat ik allemaal had gedaan.

Je ziet dan ook niet je vooruitgang die je hebt geboekt. Je kunt dan helemaal niet trots zijn op wat je gedaan hebt en niet te vergeten trots zijn op jezelf.

Een paar zaken waar ik trots op ben en die ik dit jaar heb gedaan of bereikt:

  • Van ongeveer 100 ontvangers van dit blog naar bijna 500
  • Een opleiding gevolgd tot erkend KernTalentenanalist wat jullie hebben kunnen lezen en geslaagd! (net 14/12/14 gehoord)
  • Veel nieuwe klanten mogen ontvangen in mijn praktijk, waardoor ik weer veel heb geleerd en ben gegroeid
  • vader geworden van een dochter
  • een nieuwe huisstijl
  • sinds 2 weken een veel snellere website
  • dat ik wel heel veel heb gedaan naast mijn reguliere baan (volgend jaar neem ik daar waarschijnlijk afstand van), hoogbegaafdencoach, theprojectcenter.com en websitedienstverlening.nl (staat in de steigers), lijkt wel typisch HB zoveel ballen in de lucht houden 🙂 en volgend jaar komt daar dan ontdekjekerntalenten.nl bij met een aantal interessante aanbiedingen.
  • mijzelf nu 2 weken rust gun

UIteraard wens ik jou hele fijne feestdagen en een "begaafd", een mooi, een gezond 2015 met veel groei, voor jezelf en je dierbaren. Tot volgend jaar!

Wat zijn jouw "Moments of Fame" geweest? Wat ga jij vieren? Waar blik jij met plezier of juist niet met plezier op terug en waarom.
Waar ben je TROTS op of juist niet? Laat je het mij weten?