Verjaardagsfeest

 

Het seizoen is weer geopend, er komen weer verjaardagen aan. Mijn eigen verjaardag? Nee dat komt nog later in dit jaar, met acties omdat ik dit jaar 50 wordt. Nee verjaardagen van anderen.

Waar maak je een hoogbegaafden nu echt blij mee? Hem of haar naar een verjaardag sturen! .... NOT!

Vreselijk vind ik ze, die verjaardagsfeestjes. Zelf vier ik mijn verjaardag al tijden niet meer. Ik heb er niets mee. Nee, het is geen ontkenning van de leeftijd, maar ik vind het gewoon niet belangrijk. Meestal ga ik al niet meer naar verjaardagsfeestjes. Het is mij allemaal te veel. Veel mensen in een vaak kleine ruimte, rechtop zitten en pootjes geven. Met de mensen waar je op visite gaat heb je normaliter, op het dag zeggen bij het binnenkomen en afscheid nemen bij het weggaan, geen contact. Je zult het moeten doen met de rest van de visite.

Rampscenario

Voor veel hoogbegaafden een rampscenario. De gesprekken gaan nergens over, er is geen diepgang en laat staan interessante onderwerpen. Nee het gaat over het weer, de kinderen en wat doe jij zoal op je werk etc. Waar ga jij naar toe op vakantie en wil je weten wat ik beleefd heb op die vakantie?

Nou laat maar, geef mijn portie maar aan fikkie.

Feestjes zijn voor mij idem ditto. Soms, heel toevallig loop je iemand tegen het lijf die wel interessant genoeg is om mee te praten. Vaak zie je omstanders dan al snel afhaken omdat het gesprek dan in één keer de diepte induikt. Geweldig, althans dat vinden wij dan.

Feestjes, verjaardagen, sociale bijeenkomsten, het blijven van die verplichte dingen waar je de meeste hoogbegaafden geen plezier mee doet.

Wat kun je doen om het wel leuk te maken?

Geef jezelf een opdracht mee, observeer mensen, probeer een gesprek aan te gaan en kijk hoe lang jij dat kan volhouden maar ook hoe lang je gesprekspartner het kan volhouden met jou.

Zelf heb ik niet veel tips, maar ik zou ze graag van jullie horen. Laat ze achter in de reactiebox onderaan het scherm.

Poll!

Vanaf nu kun je ook je mening geven middels een zogenaamde poll.

Probeer het uit, maar vergeet niet om je reactie achter te laten, wat vindt jij van feestjes, welke tips heb jij of welke opdracht geeft jij jezelf mee, vind ik wel zo leuk, en de bezoekers ook.
[yop_poll id="2"]